Fælles orientering som ressource for idéudvikling: En single case-analyse baseret på Distributed Cognition (DC) & Conversation Analysis (CA) - Due, Brian L. (NyS, Nydanske Sprogstudier, 2016)
Denne artikel viser, hvordan deltagere på idéudviklingsmøder i danske organisationer skaber fremdrift og fælles forståelse i idéudviklingsprocessen via en række lokale semiotiske ressourcer. Artiklen trækker på Distributed Cognition (DC) (Hutchins 1995) som en teoretisk baggrundsforståelse for, hvad der konstituerer et aktivitetssystem, og anvender multimodal Etnometodologisk Conversation Analysis (EM/CA) som konkret analysemetode. Artiklen bidrager dels med ny viden om, hvordan idéer kognitivt er indlejret i idéudviklingshandlingerne og dels hvordan idéer skabes sekventielt, simultant og multimodalt. Herunder hvordan ”konceptuelle formulationer” udtrykker fælles orientering og dermed er en ressource for idéudviklingen. Artiklen eksemplificerer også, hvordan DC og EM/CA sammen kan anvendes analytisk.