Sprog og krop – Psykolingvistik i Danmark - Kristensen, Line Burholt (NyS, Nydanske Sprogstudier, 2016)
Psyko- og neurolingvistiske undersøgelser er i opblomstring blandt danske sprogforskere. Denne artikel giver en grundlæggende indføring i hvad neurolingvistik og psykolingvistik er, og hvordan disse tilgange adskiller sig fra andre sprogvidenskabelige discipliner. Gennem eksempler fra samtidig dansk forskning argumenteres der for neuro- og psykolingvistikkens potentiale i en dansk sammenhæng: De kan bidrage til udforskningen af det danske sprog, ligesom forskning i dansk sprog kan bidrage til besvarelsen af neuro- og psykolingvistiske kernespørgsmål. Psykolingvistikkens metoder er ikke oprindeligt udviklet med sprogvidenskabelige spørgsmål for øje, men giver nye muligheder for indsigt i hjernens arbejde med sprog og i sammenhænge mellem sprog og kognition. Metoderne er dog også underlagt en række praktiske begrænsninger der gør det svært at undersøge sprog og kognition som situationelt og interaktionelt forankret.